joi, 31 mai 2012

Rezultate Bacalaureat 2012


Rezultatele de la Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2012 pot fi gasite online pe site-ul oficial al Examenului de Bacalaureat 2012 care a fost lansat de curand. Acesta poate fi accesat la adresa bacalaureat.edu.ro. Site-ul Internet va include, pe langa calendarul si metodologia examenului, si lista candidatilor inscrisi, precum si rezultatele obtinute. Site-ul permite generarea de rapoarte dupa diferite criterii (dupa judet, liceu etc.) si cautarea unui candidat dupa nume. Examenul de Bacalaureat 2012 va debuta in data de 11 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna. Graficul complet de desfasurare a examenului poate fi consultat aici. Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afisate incepand cu data de 3 iulie.

Rezultate pe tara Bacalaureat 2012 (sortare alfabetica si sortare dupa medie): http://bacalaureat.edu.ro/2012/rapoarte/rezultate/index.html
Rezultate pe judete Bacalaureat 2012 http://bacalaureat.edu.ro/2012/rapoarte (rezultate la nivel de judet - alfabetic/dupa medie, pe unitati de invatamant, centre de examinare).
Rezultatele se vor afisa de asemenea la Centrele de Examen, duminica 8 iulie. Contestatiile se vor putea depune luni 9 iulie, intre orele 08:00 - 12:00, iar rezultatele finale vor fi afisate pe data de 13 iulie 2012.UPDATE: Rezultatele la bacalaureat sunt actualizate din ora in ora. Ele sunt agregate la nivel national in ordine alfabetica si pot fi consultate aici http://bacalaureat.edu.ro/2012/rapoarte/rezultate/alfabeticrt/
Procentul de promovabilitate la Examenul de Bacalaureat 2012 la nivel national este de 44.47% inainte de solutionarea contestatiilor. Aceasta rata de promovabilitate este cea mai scazuta din ultimii ani.
Pe toata perioada de desfasurare a examenului de Bacalaureat, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a alocat linia TEL VERDE 0-800-801-100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat. Linia de telefon va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00-19.00, începând cu data de 6 iunie 2012.

Rezultate Bacalaureat pe Judete Romania:
Mult succes la admiterea la facultate!

Un comentariu:

  1. La ce ora apar rezultatele de la bacalaureat? si unde pot sa le vad mai repede?

    RăspundețiȘtergere